Lux Pura

Lux Pura

Huisstijl, website & uitvoer

Lux Pura is een natuurgeneeskundig behandel- en onderzoekscentrum. In de dagelijkse praktijk worden er mensen behandeld met (chronische) gezondheidsklachten. Daarnaast wordt er ook wetenschappelijk onderzoek op het gebied van complementaire geneeskunde gedaan. Er wordt gewerkt en behandeld op basis van het Holistisch principe. Lux Pura is een Latijnse naam en betekent puur licht.

Warmte en verbondenheid

In lijn met de wensen van de klant en de filosofie van dit natuurgeneeskundig behandelcentrum creëerden wij een volwassen en serieuze uitstraling, die tegelijkertijd warmte en verbondenheid uitstraalt. Dit in tegenstelling tot veel huisstijlen in de medische sector, die klinisch overkomen met blauw- en groentinten.

Omdat de behandelmethode met licht te maken heeft is de ontwikkeling van het logo begonnen met een waaier bestaande uit overlappende gestileerde blaadjes met alle kleuren in het zichtbare licht. Dit gaf echter een ongewenst frivole uitstraling.

Vervolgens zijn hieruit twee warme en omarmende kleuren gekozen. En twee blaadjes maken een vorm die wat weg heeft van een hart, en de verbondenheid benadrukt.

Letterfamilies

Tevens zijn de kleuren goed te gebruiken als achtergrondkleur met witte tekst.

Het lettertype Museo Sans heeft een bijpassende zachte uitstraling door de ronde vormen.

Het logo is opgebouwd uit aangepaste en verbonden letters uit Museo Regular.

Kleuren

#FF0033

Fakkel rood

#FF3388

Wilde aardbei

#221122

Gondola

#FFFFFF

Puur wit

Lux Pura visuele identiteit & webdesign