Histartes

Histartes

Huisstijl, website & uitvoer

Histartes vormt als studievereniging een spil tussen de studies en het vakgebied. Bijna elke student aan de faculteit wordt lid van Histartes om daarmee zijn of haar studie extra verdieping mee te geven. Naast studie- gerelateerde activiteiten heeft de studievereniging ook een sociale functie. De nieuwe identiteit staat voor een directe communicatie vanuit histartes naar buiten. histartes brengt, draagt uit en verbindt.

De verbinding

Een nieuwe identiteit voor faculteitsvereniging Histartes met een frisse en jonge, maar ook zakelijke uitstraling. Een identiteit die aansluit bij de drie faculteitsstudies; Geschiedenis, Algemene Cultuur Wetenschappen en International Bachelor Communication and Media.

Het logo bestaat uit twee onderdelen; de naam van de vereniging Histartes en de pijl >. Het logo kan worden gebruikt met de pijl direct achter de naam, maar de naam en de pijl kunnen ook los van elkaar geplaatst worden. De pijl wijst altijd naar links of naar rechts. In principe geldt hiervoor: > brengt, < draagt uit.

Deze huisstijl heeft bewezen na enige tijd nog altijd modern en up-to-date te zijn. Tevens was het z'n tijd met logo-ontwerpvariaties ver vooruit.

Letterfamilie

Naast zwart en wit is er een markeringskleur die kan worden gebruikt bij de communicatie vanuit Histartes. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt voor links of invoervelden op formulieren.

Museo Sans is een zeer goed leesbaar schreefloos lettertype ontworpen door Jos Buivenga. Het heeft een stevig, laag contrast, geometrische stijl die goed werkt in zowel tekst- en koptekst-formaten.

Kleuren

#000000

Puur zwart

#FFFF00

Geel

#FFFFFF

Puur wit