Gratis SSL certificaat voor betere Google ranking

Je hebt misschien wel eens gezien dat sommige websites beginnen met http:// en anderen met https://. De ’s’ staat voor het SSL certificaat dat gekoppeld is aan deze websites. SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een methode om data veilig te kunnen versturen tussen de gebruiker en de server. Data wordt versleuteld verstuurd zodat enkel de beoogde ontvanger de data kan bekijken. Bijvoorbeeld het versturen van persoons- of betaalgegevens kun je beter alleen doen via een beveiligde verbinding.

Je kunt eenvoudig zien of een website een veilige verbinding heeft met de server. Kijk daarvoor of er zich een slotje in de URL-balk bevindt. Er bestaan meerdere niveaus van beveiliging en soms is daarbij de hele URL-balk groen. Deze hogere niveaus kosten soms veel geld, daarbij zal je bedrijf uitgebreid onder de loep worden genomen om te bepalen of je ervoor in aanmerking komt.

Voordelen van SSL certificaat

Een certificaat is niet noodzakelijk voor een website. Echter, Google begint er nu op aan te sturen om dit als standaard in te voeren. Als gevolg hiervan zou jouw bedrijf klanten kunnen mislopen, wanneer de website geen SSL certificaat heeft. Twee belangrijke redenen zijn:

01. Google ranking en SEO

Google Chrome gaat vanaf 2017 websites als onveilig bestempelen wanneer deze wachtwoorden of creditcardgegevens naar de server versturen over een gewone HTTP verbinding. Verder heeft Google aangekondigd ook in hun zoekmachine-resultaten te gaan waarschuwen voor onveilige websites. Daarbij zullen ze websites met een geldig SSL certificaat hogere prioriteit geven in de zoekresultaten!

02. Online betalingen en persoonsgegevens

Wanneer je een e-commerce website hebt zul je daar hoogstwaarschijnlijk meerdere persoonlijke gegevens verzamelen. Een SSL certificaat is dan eigenlijk een vereiste om een veilige gebruikerservaring te kunnen bieden. Dit zal goed zijn voor het vertrouwen van je klanten. Daarnaast zijn er websites die bijvoorbeeld gebruikmaken van locatieservices. Veel browsers blokkeren het versturen van locatiegegevens wanneer dit niet via een beveiligde verbinding gaat.

Gratis SSL

Klanten die bij ons ook webhosting en domeinregistratie afnemen (héél voordelig) bieden wij gratis een basis SSL certificaat! Voor ons een kleine moeite en voor jou een groot voordeel.